К основному контенту

Доброго дня, шановні читачі. Мене звати Бойко Артем і я б хотів вам розповісти про свою майбутню професію.

Вибір майбутньої справи це важливе рішення в житті будь-якої людини і до нього потрібно ставитися дуже відповідально. На щастя, я вже вирішив чим буду займатися у майбутньому. .Моя майбутня професія - журналіст.

Це досить цікава, різноманітна і непередбачувана професія. Щоб досягти успіху в даній сфері діяльності потрібно наполегливо працювати, шукати цікаві факти і створювати корисні статті для читачів, порушувати важливі питання сучасного світу, які хвилюють людей.

Соціальна місія журналістики полягає у формуванні громадської думки та управлінні масовими емоціями. Функціонування журналістики забезпечується в сучасному світі через її інфраструктуру, яка складається з технічних, інформаційних, організаційно-управлінських, навчальних закладів та установ.

Під журналістикою розуміють також практику збору, інтерпретації інформації про події, теми і тенденції сучасного життя, її уявлення в різних жанрах і формах, і подальшого розповсюдження на масову аудиторію.

Журналістика інституційно є частиною полісистеми засобів масової інформації, тобто входить у багатофункціональні інститути суспільства, такі, як: преса, телебачення, радіо та ін.
З точки зору суспільних інтересів, журналістика адаптує частину науково-практичного знання даних груп для сприйняття масовою свідомістю з метою прийняття іншими соціальними групами моделей поведінки, ідеології (культури, моралі, етики, естетики) та способів розвитку.

Частина дослідників вважає, що існують два основних напрямки журналістики — журналістика дослідження і журналістика розслідування. Журналіст дослідник, як правило працює з відкритими (доступними) джерелами інформації, в розслідуванні журналіст вторгається в область закритої (недоступної) інформації. Відповідно методики роботи в тому й  іншому напрямках різні. У демократичних країнах журналістів-розслідувачів прийнято називати «ланцюговими псами демократії», або «розгрібачами бруду». Слід зазначити, що біполярний підхід до напрямів журналістики сьогодні заперечується і визнається спрощеним.

Комментарии